Devold permitterer store deler av arbeidsstokken: – Vi står i en uvirkelig og krevende situasjon

47 av 57 ansatte i tekstilkonsernet ble helt eller delvis permittert på fredag. Årsaken er redusert etterspørsel som følge av koronaviruset.

Devold: Devold har sett seg nødt til å permittere storparten av arbeidsstokken, og har stengt butikken i Langevåg.  Foto: Staale Wattø

Næringsliv

Nødvendig: Cathrine Stange, daglig leder for tekstilkonsernet Devold, sier at hun er lei seg seg for permitteringene, men at de er nødvendige for så sikre videre drift. Bildet er et pressefoto tatt ved en annen anledning. 

Permitteringene fordeler seg på hovedkontoret i Langevåg, salgskontoret i Oslo, blant selgere som er basert i salgsdistrikter, samt ansatte ved butikkene i Langevåg, Stavanger og Vestby. Butikkene i Langevåg og Stavanger ble fredag stengt, mens Vestby fortsatt holder åpent.

– Vi står i en uvirkelig og krevende situasjon som følge av spredning og håndtering av Covid-19 viruset. Spredning av viruset og de tiltak som er satt inn fra myndighetene, påvirker alle, og også oss i Devold. Det er vesentlig redusert virksomhet i alle våre markeder, sier Cathrine Stange, daglig leder i konsernet som består av Devold of Norway og Devold Retail, i tillegg til fabrikk i Litauen.