Frykter krisesommer for byhotellene: – Det ser bekmørkt ut

En undersøkelse av NHO viser at kun en av ti nordmenn planlegger storbyferie med hotellovernatting i sommer.

Frykter krisesommer: Kristin Krohn Devold, her under åpning av Matfestivalen tilbake i 2015, sier det ser bekmørkt ut for hotellbransjen. 

Næringsliv

En fersk undersøkelse gjennomført av NHO blant 1021 nordmenn 22. mai viser at kun 11 prosent av nordmenn planlegger storbyferie med hotellovernatting i sommer.

16 prosent planlegger å bo på hotell utenfor byen i løpet av sommerferien. En av to nordmenn planlegger sommerferie på hytta i år, mens to av ti planlegger familie eller venneferie med leie av privat hus eller hytte. 24 prosent skal på telttur, og 38 prosent skal på biltur.

– Denne sommeren vil vi miste en stor andel utenlandske gjester og da er det viktig at vi nordmenn velger Norge som ferieland i år. Undersøkelsen viser imidlertid at de fleste nordmenn vil, som vi pleier å gjøre, feriere på hytta. Det er lite håp for særlig de store byhotellene å dekke opp for tapet av utenlandske turister. Selv om samfunnet gradvis åpnes opp igjen, og flesteparten av nordmenn ferierer i Norge, ser det fortsatt bekmørkt ut for hotellbransjen og for alle de permitterte som nå frykter for jobbene sine, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, i ei pressemelding.


– Dette har vi drøymt om i mange år

Nye planar for utviding av Hotel Union Øye i Norangsdalen.Ferierende nordmenn vil neppe veie opp for bortfallet av utenlandske turister

Hotellene holder på å starte opp igjen etter at koronaen bråstoppet sesongen og tømte bestillingslistene. Nå er hotellsjefene spente på fortsettelsen.