Sparebanken Møre om lokalt næringsliv:

– I mars frykta vi det verste. Det har gått mye bedre enn det vi frykta

Sparebanken Møre har overraskende lite pågang fra bedrifter med likviditetstrøbbel som følge av koronakrisa.

Bedre enn frykta: Terje Krøvel, leder for Næringslivsmarked, og leder for Personmarked i Sparebanken Møre, Elisabeth Blomvik, forteller at både bedrifter og folk flest har bygget opp kapital under koronaen.  Foto: Staale Wattø

Næringsliv

– Vi skal ha respekt for at noen næringer og noen private har det tøft som følge av covid-19, og at noen kan få det tøft, men det er gjennomgående mye mer positivt nå hva vi frykta i mars. Fra april snudde veksten i norsk økonomi, og det gjelder også her lokalt. Samla sett blir 2020 en nedtur for norsk økonomi, men det har vært stigning i BNP hver måned siden april og både Norges Bank og SSB har positive forventninger for 2021, og det gjelder også for vårt område.