Remøy bygger ny krillbåt

Stig Remøys krillselskap Rimfrost har skrevet kontrakt for bygging av ny krilltråler. Kontrakten er med verftsgruppen Westcon.

Herøy-reder Stig Remøy satser på nytt på krill og bygger ny båt.   Foto: Nils Harald Ånstad

Fiskeri

- Dette er en gledens dag. Vi har arbeidet i lang tid sammen med norske fagmiljøer for å utvikle teknologi som vil sette en helt ny standard for krillfiske i Antarktis, både når det gjelder klimavennlighet, bærekraft og ressursutnyttelse, sier hovedeier i Rimfrost Stig Remøy.

I pressemeldingen blir det pekt på at den maritime klyngen på Sunnmøre og andre norske virksomheter vil få oppdrag for nærmere en halv milliard kroner som følge av byggingen.

Krilltråleren blir 120 meter lang og er designet ved Kongsberg. Skroget skal bygges ved Tersan i Tyrkia og er konstruert og forsterket med henblikk på operasjoner under krevende forhold i Antarktis.

- Vi har jobbet lenge med planene for å sikre at fartøyet kan gjennomføre de sikreste, smarteste og mest miljøvennlige fiskeoperasjoner som noen gang er gjort i Antarktis. Fartøyet er også tilpasset for forskningsoperasjoner, sier Remøy.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Fiskeri