- Jeg ble temmelig overraska. Hadde fått vite at jeg var nominert til ett eller annet, men de klarte å skjule den egentlige grunnen til at jeg ble invitert, sier Dagfinn (24) til smp.no.

Eget fond

Prisen har utgangspunkt i Skipsbyggerienes fond for forskning og utdannelse og ble delt ut under middagen til Verftskonferansen foran 400 mørkkledde næringslivsledere. Kandidaten var foreslått av Fiskerstrand verft, der Dagfinn Weber-Laumann er ansatt.

Kun noen av verdens beste studenter innen dette faget får være med på dette.

Maskiningeniør

- Jeg vil bli maskiningeniør. Det er det området jeg er mest interessert i, sier prisvinneren som fortsatt bruker fagbrevet sitt når han i ferier er tilbake på verftet for å jobbe.

- Det er veldig morsomt å få dele ut slike priser. Det var mange kandidater, men Dagfinn oppfylte alle våre kriterier. Han har gått gradene fra skole, arbeid og høyere utdannelse, sier bransjesjef Lars Gørvell-Dahll i Norsk Industri til smp.no.

- Hva skal du bruke 50.000 kroner til?

- Det blir vel en ny motorsykkel, smiler Dagfinn og ser bort på bransjesjefen, som nikker og mener det er innen for kriteriene til prisen. Det blir nok en del mekking også på den.

Stolt direktør

Konsernsjef Rolf Fiskerstrand er stolt over at "hans" lærling får en slik pris, og tror den vekten bedrifta legger på lærlingarbeidet har vært en av grunnene til at Dagfikk Weber-Laumann fikk prisen.

- Jeg vil spesielt berømme og takke våre ledere i produksjonsavdelingene og vår HR-kommunikasjonssjef Elise Gjermundrød som har lagt ned en stor innsats med våre lærlinger. Det er en viktig forutsetning til å lykkes, mener Fiskerstrand.