Nettstedet Sysla.no inviterer til dyptgående journalistikk når de inviterer til «Spillet om offshoreflåten» i Ålesund onsdag. En rekke sentrale personer fra ulike sider av bordet, kommer til Radisson Blu-hotellet for å fortelle hva de har opplevd – og for å ta et blikk inn i framtida.

– Vi mener dette har vært utrolig spennende, og et drama uten sidestykke, sier redaksjonssjef Marit Holm i Sysla.

Hun forklarer at Sysla Live, som arrangementet kalles, er dybdeformatet til nettstedet, hvor de gjør lengre intervjuer på scenen, samtidig som det er åpent for innspill fra salen.

Dette er første gang de arrangerer et slikt type arrangement i Ålesund.

– Det er ingen andre plasser enn Ålesund som passer bedre for dette temaet. Sunnmøre har vært navet i den maritime industrien og få bransjer har kjent på slike omveltninger: Fra å være i en situasjon hvor det er full gass, og til at det skjer såpass dramatiske endringer nærmest over natta. Også konsekvensene har vært store, påpeker hun.

Fiendtlig Volstad-oppkjøp?

Ut fra deltakerlista og omtale av programmet, er det ingen tvil om at tilhørerne vil få presentert mye interessant fra scenekanten.

Blant annet vil finansdirektør Erik Syversen i Volstad Maritime fortelle hvor nær det var ved å gå helt galt før rederiet fikk friske penger på plass fra Havila Holdning.

Allerede i programmet avsløres det at Syversen aldri fant ut om det var noen som forsøkte seg på et fiendtlig oppkjøp av selskapet. Et obligasjonslån var årsaken til at Volstad trengte hjelp til å komme i mål med en ny finansiering, og store deler av lånet skiftet eiere bare i løpet av første halvår 2017.

(saken fortsetter under)

Som mange husker, så hadde Aker kjøpt seg opp i et obligasjonslån og blokkerte for andre løsninger.

Skjøt ned Farstad-løsning

En annen som vil snakke ut, er Tom Hestnes fra Alfred Berg Kaptialforvaltning, som med en liten andel i et Farstad-lån, var med å skyte ned kriseløsningen som Ålesund-rederiet framforhandlet med Kristian Siem. Som kjent endte det med at Solstad tok over roret også i dette rederiet, med Kjell Inge Røkke og John Fredriksen på laget.

Også shippingsjef Kristin H. Holth i DnB vil lette på sløret om hvordan forhandlingene foregikk, både i Havila og Farstad.

Tilhørerne får også være med på samtaler med Per og Njål Sævik fra Havila, konsernsjef Rune Malvik i Sparebank 1 SMN og analytikerne Synnøve Gjønnes fra Pareto og Stig Erik Kyrkjeeide fra Kepler Cheuvreux.