Fra scenen under Sysla Live onsdag unnlot Per Sævik å svare direkte på spørsmålet om det kunne være aktuelt med en sammenslåing av Havila-rederiet i Herøy og Volstad Maritime – som nå er det største rederiet i Ålesund.

Etterpå var han noe mer snakkesalig og avviser ikke at selskapene vil samarbeide tettere i framtida.

– Du trenger ikke være spåmann for å se at dette er noe som kan bli vurdert på sikt, sier Havila-eieren.

Sævik påpeker samtidig at det finnes andre løsninger, enn å slå sammen selskap, for eksempel at Havila sine subsea-skip legges inn i Volstad Maritime – som har spesialisert seg i dette segmentet.

– At dette er et tema som kan bli lufta i 2020, eller der omkring, tror jeg du skal regne med, men det er ikke noe som skjer i år eller neste år, sier han.

– Mange varianter

Daglig leder Christoffer Syversen i Volstad Maritime er litt mer forsiktig.

– Den dialogen vi har hatt i forbindelse med oppkjøpet, er at vi er et solid subseaselskap som de har kjøpt seg inn i, og at vi skal bygge videre på den lesten. Så får framtida vise hvordan det kan gjøres, sier Syversen.

– Det er mange varianter fra full sammenslåing til en spesialisering innenfor segment, men det er en diskusjon som vi ikke har hatt ennå, legger han til.

(saken fortsetter under bildet)

Mer fra Sysla Live:

Volstad Maritime: Visste ikke om løsningen var i boks før samme dag

Forvalter ble enig om Farstad-løsning på én time

Sævik om kollapsen: – Vi har hatt godt av dette

– Har ikke dårlig tid

Analytiker Stig Erik Kyrkjeeide i Kepler Cheuvreux tror det vil være naturlig at man ser for seg at det vil skje noe med de to selskapene på sikt, gitt at de begge har eksponering innenfor subsea og at de har samme eierstruktur som i dag.

– Men man har ikke dårlig tid. Jeg tror fort det vil ta opptil noen år før man ser at det skjer noe. Nå er begge restrukturert, og man vil sikkert ha fokus på å utføre ting så godt som mulig. Så vil formen på samarbeidet, eller sammenslåingen komme etter hvert, sier Kyrkjeeide.

(saken fortsetter under bildet)

Positivt for Volstad

Både Havila Shipping og Volstad Maritime er blant rederiene som har kommet helskinnet gjennom én runde med restrukturering.

Mandag lettet finansdirektøren i sistnevnte rederi på sløret, og fortalte om den nervepirrende tiden før Sævik-familien gikk inn i selskapet med kapital i juli.

Analytiker Stig Erik Kyrkjeeide peker på kvaliteter som han mener kan bidra positivt for Volstad Maritime: