Styreleiar Kjersti Kleven i Prodtex gjestar Mar saman med finansieringsrådgjevar Mari Dorte Michaelsen frå Innovasjon Norge.

Prodtex i Ulstein og Vanylven er blant dei som har fått Innovasjon Norge-stønad. Dei bygger stålbruer med robotsveisarar og ser ut til å kunne hamle opp med konkurrentar i lågkostland. Styreleiar er Kjersti Kleven. Prodtex har klare røter i Kleven Verft.

Ho fortel om korleis satsinga på å bygge stålbruer starta.

– Vi hadde kontakt med vegvesenet og andre som hadde brukt fabrikken vår på Kleven til å teste ut konkstruksjonar.

foto
Vidarefører kunnskapen: Kjersti Kleven fortel i denne episoden om kvifor ho og andre i familien måtte gi slepp på eigarskapet i Kleven Verft. No satsar ho på stålbruer saman med andre tidlegare Kleven-tilsette. Foto: Nils Harald nstad

Finansieringsrådgjevar Mari Dorte Michaelsen har jobba tett med Prodtex.

– Vi ser etter løysingar på samfunnsutfordraingar som også kan gi verdiskaping. Berekraft, miljøbesparingar, det grøne skiftet – det er det vi ser etter, seier ho.

Mar er Sunnmørspostens næringslivspodkast. Namnet betyr «hav» og har same språklege opphav som «Møre». Programleiar er journalist Tarjei Engeset Ofstad i Sunnmørsposten. Ansvarleg redaktør er Hanna Relling Berg. Har du ris, ros eller tips? Send gjerne ein epost til tarjei@smp.no.

Her er dei andre videoepisodane til no:

Her er alle episodar, som podkast: