– Alle endringer i struktur og organisering av SolstadFarstad er behandlet av selskapets styre og enstemmig vedtatt. I det styret satt Farstad inntil i forrige uke, påpeker kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker til Finansavisen.

Kigen sier følgende om strukturen som er valgt: – Det som er sagt, er at selskapet skal lokaliseres der det drives best og billigst med respekt for historien til de tre rederiene Solstad, Farstad og Deep Sea Supply.

Les siste saker om SolstadFarstad her

Kigen legger ikke fingrene mellom når han omtaler at Farstad selv må ta ansvar for situasjonen det tradisjonsrike rederiet er endt opp i.

– Med Sverre A. Farstad som hovedaksjonær og styreleder i Farstad Shipping er store deler av familieformuen rotet bort. Det får stå for hans egen regning. Sette i ettertid, er det selvsagt trist og leit, men Farstad og hans styre er selv ansvarlig for sine handlinger, sier Kigen til Finansavisen.

Sunnmørsposten var i kontakt med Kigen onsdag, men han hadde ikke anledning til å kommentere saken før avisa gikk i trykken.