– Farstad Shipping ASA og et selskap i Siem Industries gruppen har inngått en ikke-bindende intensjonsavtale i forbindelse med den finansielle restruktureringen av Farstad Shipping ASA, der Siem eller et fond forvaltet av Siem, vil være hoved-investor, heter det i en børsmelding fredag ettermiddag.

Det gis ingen opplysninger om hvor mye Siem-fondet har planer om å gå inn med i Ålesund-rederiet.

Analytiker: – Siem kan hindre at Farstad-familien taper alt  (krever innlogging)

Farstad har i likhet med rederier som Havila og Olympic, fått en avtale med kreditorene sine som gjør at de har sluppet å betale avdrag den siste tida. Den siste avtalen løp fram til 10. november.

I sommer ble det kjent at Oslo-investoren Kristian Siem hadde inngått en allianse med det amerikanske hedgefondet Elliott for å bli med på en restrukturering av norske offshorerederier. Siem og hans amerikanske partnere hadde stablet to milliarder kroner på beina, som de ville bruke i arbeidet.

Leder i Sunnmørsposten 2. juni: Siem setter rederiene i spill

– Hvis vi greier å samarbeide og lage en skikkelig stor enhet, blir den enheten verdensledende. Det betyr at hver av oss blir deltaker med en mindre prosentandel, men det blir en verdifull andel i et stort selskap, sa Siem den gang.

Farstad har solgt fem skip i år, og har nå 56 fartøy i flåten, i tillegg til at de har et skip under bygging.

Smp.no oppdaterer saken