Vil ta oppdrett ut i røff sjø

Vard skal designe og bygge to offshore baseflåter for krevende farvann og værbehold for oppdrettsgiganten Cermaq.

Cermaq Norway og Vard har inngått kontrakter på design og bygging av to offshore baseflåter til bruk i havbruksnæringen. Tegning: Vard 

VARD 8 54
  • Offshore baseflåte for havbruk
  • Lengde: 36 m
  • Bredde: 12 m
  • Designet av Vard Design
Verft

Mandag formiddag melder Vard at de har inngått kontrakter på design og bygging av to offshore baseflåter til bruk i havbruksnæringen.

Oppdrettsgiganten Cermaq Norway er en ny kunde for Vard. Selskapet er en del av Cermaq Group, som er verdens nest største produsent av laks og ørret.

Krevende farvann og vær

I designprosessen har Vard utnyttet sin kompetanse innen design og bygging av offshore-fartøy for å utvikle flåtenes optimale skrogform for krevende sjøforhold, høy sikkerhet og miljøvennlig drift, opplyser Vard-konsernet i pressemeldingen.

Baseflåtene vil utrustes med lagerrom for fôrsekker, veterinærrom og eget verksted, samt innredningsfasiliteter for åtte personer. Kapasiteten er 600 tonn fiskefôr, opplyser Vard.

Flåtene vil bli utstyrt med kraner, stabiliseringssystem, en arbeidsbåt, samt Vard sitt nyutviklede FishSense fôrings- og silomonitoreringssystem. Flere av løsningene er utviklet av Vard Electro.

– Vard har med sin erfaring fra båtbygging bidratt til en god spesifikasjon og balansert kontrakt. Vi gleder oss til å se resultatet, sier Knut Ellekjær, administrerende direktør i Cermaq Norway.

Baseflåtene skal bygges i sin helhet ved Vard Aukra, og skal leveres i andre og tredje kvartal 2018.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Verft