Frp-ere håper på Listhaug-comeback i den nye regjeringen

Flere fylkesledere i Frp trekker fram Sylvi Listhaug som en god kandidat til en statsrådspost i en ny borgerlig flertallsregjering.

Frps Sylvi Listhaug trekkes fram som aktuell statsrådskandidat i en ny firepartiregjering. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix 

NTB

Det er ti måneder siden Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister etter et Facebook-innlegg der hun anklaget Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet.

Listhaug har selv sittet ved forhandlingsbordet på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland de siste to ukene, og flere fylkesledere peker nå på henne som en aktuell statsrådskandidat, melder NRK.

– Sylvi Listhaug er jo en av Norges mest populære politikere, så i Møre og Romsdal har vi ingenting imot at hun blir statsråd igjen, sier fylkesleder Frank Sve.

– Det er alltid aktuelt at Sylvi Listhaug skal bli statsråd igjen. Hun sitter med stor kompetanse på mange felt, og er en viktig person i vårt parti. Hun er en god kandidat uansett hvilken post det måtte være, istemmer Johan Aas i Innlandet Frp.

Andre fylkesledere tror imidlertid partiet har bedre nytte av Listhaug på Stortinget, og enkelte mener hun der vil kunne fortsette å ha en friere rolle enn i en statsrådspost.

Mange krangler mellom KrF og Listhaug som statsråd til tross: verken Sve eller Aas tror samarbeidet i en firepartiregjering blir verre dersom Listhaug er med.

(©NTB)