Kraftig økning i antall trafikkdøde i sommer

Oslo (NTB): 37 personer døde på norske veier i juni og juli, langt flere enn i fjor. Nedslående tall, fastslår Statens vegvesen.

I løpet av årets første sju måneder har 84 mennesker mistet livet på norske veier, 21 flere enn på samme tid i fjor. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix 

Innenriks

I fjorårets juni og juli døde til sammen 24 personer på veiene, og også for året som helhet har det vært klart flere som har mistet livet i trafikken.

– Dette er nedslående. Vi har ingen umiddelbar forklaring, sier Vibeke Grimstad i Statens vegvesen.

I løpet av årets første sju måneder har 84 mennesker mistet livet på norske veier, 21 flere enn på samme tid i fjor. Ettersom rekordfå personer døde i trafikken i fjor, kan 2016 bli ett av årene med færrest omkomne til tross for den kraftige økningen så langt.

– Vi må tilbake til årene etter krigen for å finne tilsvarende lave tall. Vi er selvsagt glad over den positive utviklingen. Men dette er langt mer enn tall og statistikk for dem som rammes. Bak hver eneste ulykke ligger det skjebner, som berører, rammer og preger familier, venner, kolleger og lokalsamfunn for alltid. Derfor er trafikksikkerhet vår viktigste oppgave, sier Grimstad.

– Det er likevel et klart varsku at vi ser at ulykkene går opp igjen, sa distriktsleder i Trygg Trafikk i Vestfold, Mette Magnussen, til NTB torsdag. (©NTB)