Vegvesenet vurderer strakstiltak etter bussulykken i Valldal

Valldal (NTB): Statens vegvesen vil dra på befaring for å undersøke om det er behov for strakstiltak på veistrekningen hvor en ukrainsk turistbuss kjørte av veien lørdag. En person omkom og 14 ble skadd.

En person omkom og flere ble skadd da en buss kjørte av veien på riksvei 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix 

Innenriks

Turistbussen fraktet totalt 40 ukrainske turister. Like etter ulykken ble det opplyst at i alt 14 personer ble skadd, og at to av disse hadde alvorlige skader.

– Vi kommer til å se på strekningen og se om det er noen mindre tiltak som vi kan gjøre. Det er ikke sikkert at den strekningen her er dårligere enn andre strekninger på fylkesvei 63, men vi kommer til å ta en kikk på den, sier seksjonsleder Lisbeth Smøtholm i Statens vegvesen til NRK.

Mandag har politiet avhørt flere vitner.

Den ukrainske turistbussen kolliderte først med en personbil. Personbilen ble kjørt av en polititjenestemann som da ulykken skjedde ikke var i tjeneste. Ifølge Sunnmørsposten kjørte personbilen i motsatt retning av bussen.

Føreren er ansatt ved Ålesund politistasjon, men politiet har foreløpig ikke ønsket å komme med flere detaljer om personbilføreren. (©NTB)