Margrét Helgadóttir fikk ny britisk pris 

Den nyopprettede Brave New Words Award, som Starburst Magazine står bak, har fått norsk mottaker. 
Innenriks

Margrét Helgadóttir har vunnet den nye prisen for sitt redaktørarbeid med boka «Pacific Monsters», gitt ut av det britiske forlaget Fox Spirit Books.

«Pacific Monsters» er fjerde bok ut i en serie som utforsker monstre og folklore på ulike kontinent. Seriens første bok tok for seg Europa, og her fikk Seljordsormen et eget kapittel.

De andre nominerte var Katie Khan, Adrian Tchaikovsky, Cassandra Khaw, Claire North og Jeannette Ng, og prisen ble delt ut 17. mars i Manchester.

Også i 2016 fikk Helgadóttir britisk oppmerksomhet: Da for debutboken «The Stars Seem So Far Away», som ble nominert til British Fantasy Award 2016.

Da uttalte Helgadóttir til NTB at det er naturlig for henne å skrive på engelsk. Som misjonærbarn tilbrakte hun sine første leveår i Afrika, og det engelske språket ble en naturlig del av oppveksten:

Boken som førte til den gjeve prishederen er en novellesamling med noveller og kunst fra Australia, New Zealand, Hawaii, Antarktika og Guam.

– Jeg er stolt og glad over å motta en slik pris. Den er helt ny i år og gis til en som har produsert banebrytende og modig ny litteratur, på tvers av ulike formater, uttaler den ferske prisvinneren i en pressemelding.

Helgadóttir bor og jobber i Oslo. Hun skriver fiksjon og er bokredaktør på fritiden.