Norwegian kraftig opp etter oppkjøpsrykter

Norwegian-aksjen steg kraftig på Oslo Børs tirsdag etter rykter om et nytt bud fra International Airlines Group (IAG).

Norwegian Air Shuttle hadde en solid oppgang på Oslo Børs tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

Innenriks

I løpet av en snau time etter at handelen startet, hadde Norwegian-aksjen steget rundt 9 prosent. Utover dagen var det ganske mye bevegelse for Norwegian, og det meste av prisøkningen var borte ved 15.30-tiden, før aksjen igjen klatret og endte dagen opp 9,2 prosent. Norwegian var den nest mest omsatte aksjen på Oslo Børs tirsdag.

Oppgangen kom etter nye rykter om et mulig bud fra IAG, som eier flere flyselskaper, blant annet British Airways. Den spanske avisen Expansion skrev om det mulige nye budet mandag, men uten å vise til noen kilder.

Norwegian har tidligere avvist to bud fra IAG. Willie Walsh, direktør for IAG, har tidligere uttalt at han ikke føler seg nødt til å kjøpe Norwegian.

– Vi har uttrykt en interesse. Om de ikke ønsker å bli kjøpt av IAG, så er det greit. Jeg er ikke interessert i å gjøre noe fiendtlig, det er ikke min stil, sa han til Reuters fredag. Den uttalelsen bidro til at Norwegian-aksjen falt 7,4 prosent før børsen tok helg.

(©NTB)