Forsvarsministeren om fregattforliset: – For tidlig å si noe om årsak eller konsekvenser

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier det er for tidlig å si noe om årsaken til kollisjonen, og at det er viktig å få klargjort hendelsesforløpet.
null
Innenriks

– Hovedredningssentralen har ledet redningsaksjonen, som har gått bra. Jeg er lettet over at det kun var mindre personskader. Alle ble evakuert på en sikker og god måte, og fokus nå er på sikring og berging av fartøy og utstyr, sier forsvarsministeren til NTB.

Fregatten KNM Helge Ingstad havarerte etter å ha kollidert med det fullastede tankskipet Sola natt til torsdag. Åtte personer fra fregatten ble lettere skadd i sammenstøtet, og militærskipet ligger nå med kraftig slagside inntil land og er boltet fast i grunnen for å unngå å synke.

Det er foreløpig uklart hva som førte til kollisjonen mellom de to skipene, og Bakke-Jensen sier det nå er viktig å få klargjort hendelsesforløpet.

– Som sjefen i Sjøforsvaret har understreket i sin pressekonferanse i ettermiddag, så er etterforskningen i en tidlig fase. Nå må havarikommisjonene få gjennomføre sine tekniske undersøkelser i samarbeid med Forsvaret og politiet. Det er altfor tidlig å si noe om årsakssammenheng eller konsekvenser, sier han.

(©NTB)