Nominerte til fin debutantpris er klare

Fire ferskinger på litteraturhimmelen har fått innpass når Den norske Forfatterforenings litterære råd har plukket fram fire kandidater til Tarjei Vesaas’ Debutantpris.
Innenriks

De nominerte på kortlisten er Ragnhild Eskeland, Oda Malmin, Lars Svisdal og Svanhild Amdal Telnes.

Prisen ble opprettet i 1964 av Tarjei Vesaas og prisen skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år. Hvem som vinner offentliggjøres søndag 24. mars.

Ragnhild Eskeland debuterer i fjor med romanen «Føling». Oda Malmin på sin side slapp romanen «Steinauge». Fra Lars Svisdal vanket romanen «Seg til inkjes», mens Svanhild Amdal Telnes er eneste dikter om bord, med diktsamlingen «Om nettene brukar mor dråpeteljar».

To av de nominerte hører til i Gyldendals stall. Fra forlaget meldes det om jubelstemning da Svanhild Telnes og Lars Svisdal fikk beskjeden om nominasjonen til Tarjei Vesaas’ debutantpris.

«Det er uvanlig med to debutantnominasjoner på samme forlag, og enda mer uvanlig med to nominasjoner til bøker på nynorsk med samme redaktør. Morten Moi har jobbet med både Svisdals og Telnes’ debutbøker», skriver forlaget.

– Det kjennes jo helt fantastisk, da. Tror det er et ord som oppsummerer det ganske godt, egentlig. Jeg ble litt satt ut med en gang, men nå som det har fått synke inn kjennes det bare veldig, veldig fint, sier Telnes.

Blant tidligere vinnere av Tarjei Vesaas’ debutantpris er etter hvert svært kjente forfattere som Roy Jacobsen, Trude Marstein, Lars Saabye Christensen, Jan Erik Vold og Zeshan Shakar.