Gamle og nye venner hyller Stevie Ray Vaughan

Reese Wynans var med i Double Trouble, bandet til avdøde Stevie Ray Vaughan. Nå slipper han sin første soloskive – og viser at han ikke har glemt sin gamle bandleder.
Innenriks

Første singel ut fra albumet «Sweet Release», som kommer 1. mars, er nemlig hyllesten «Crossfire», Vaughans gamle storhit.

– Jeg hørte aldri Stevie Ray spille en feil tone, sier Wynans, som gjerne vil svare på spørsmål fra Double Trouble-fansen, skriver han i en post på Facebook.

Keyboardisten har fått med seg en hærskare profilerte gjester, og på singelen er det Sam Moore fra Sam & Dave som er å høre.

Andre musikkcelebre gjester er Joe Bonamassa, Vince Gill, Jack Pearson fra Allman Brothers, Kenny Wayne Shepherd, Keb’ Mo’, Warren Haynes, Jimmy Hall fra Wet Willie, mens Chris Layton og Tommy Shannon er fremdeles med i Double Trouble.

Reese Wynans spiller nå med blant andre Bonamassa, som har produsert albumet for 71-åringen.

– Denne platen har jeg tenkt på lenge. Joe sa til meg: «Hva venter du på?". Jeg har ikke noe godt svar. Disse sangene er vinduer der jeg kan se tilbake på ulike æraer og tider i min karriere, en samling sanger jeg har spilt med musikere i gamle dager. Det løfter også frem noen bluesband jeg synes burde være litt mer anerkjent, sier Wynans.