Cappelen Damm-jubel etter nominasjons-storeslem

Sju av de nominerte til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2018 er utgitt på Cappelen Damm.
Innenriks

24 forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskapere er nominert innenfor sju priskategorier. En spesialpris, som offentliggjøres under prisutdelingen, blir også i år utdelt, melder Kulturdepartementet.

Fra Cappelen Damm er Ingeborg Eliassen og Hilde Hodnefjeld nominert med boken «Du tror det ikke før du får se det», i kategorien Bildebokprisen. I samme kategori er Synne Lea og Stian Hole nominert med «Du og jeg».

Videre er Marta Breen og Jenny Jordahl nominert til Fagbokprisen med «Kvinner i kamp. 150 år med frihet, likhet, søsterskap». Den samme prisen kjemper Lena Lindahl for – med «Jenta i veggen. I skjul for nazistene».

John S. Jamtli har fått en nominasjon til Tegneserieprisen med «Sabotør», mens Mathias Nyhagen Asplund sanker til seg en nominasjon til Debutantprisen med «Der ingen finn oss».

I Cappelen Damm-stallen er også Carina Westberg som er nominert til Oversetterprisen for sin oversettelse fra engelsk av Matt Haigs «Jenta som reddet julen».

Av andre kjenninger fra andre forlag som er nominerte, merker vi oss blant andre Bjørn Ingvaldsen, nominert i kategorien for Litteratur med romanen «Apollo». I denne samme gjeve kategorien har også Ruth Lillegraven og Liv Marit Weberg fått hver sin nominasjon.

Videre ser vi at Anders Totland er nominert til Fagbokprisen med «Den norske slavehandelen» mens Lisa Aisato er nominert til Illustrasjonsprisen for arbeider til «Til ungdommen», ei ungdomsbok av Linn Skåber.

Prisutdelingen finner sted torsdag 14. mars i Nasjonalbibliotekets Store auditorium.