Savnet bil trolig funnet i Jølstravatnet

Politiet har funnet det de mener er en bil i Jølstravatnet, der en mann i 50-årene har vært savnet siden raset i forrige uke.

En mann er antatt omkommet etter at det 30. juli gikk et flere hundre meter langt jordras over fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Politiet har nå trolig funnet en bil under vann. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix 

Innenriks

Søket etter den savnede har pågått i en uke, og tidligere er det funnet bildeler i innsjøen.

– I dag ble det avdekket en større metallgjenstand på rundt 170 meters dyp, 660 meter ut i vannet. Det ble gjort nærmere undersøkelser rundt gjenstanden med sonar, og politiet kan med stor sikkerhet si at det er en bil som er funnet, heter det i en pressemelding fra Vest politidistrikt.

Det er fortsatt for dårlig sikt i vannet til at politiet kan ta undervannsbilder, og de får dermed ikke undersøkt om det er en person inne i bilen. Det er også uklart om bilen ligger i selve raset eller i vannet.

– Vi har ingen garanti for at vi finner den savnede i bilen, men dette øker sjansene betraktelig, sier lensmann Dag Fiske i Sunnfjord til Bergens Tidende.

Så snart sikten i vannet blir god nok, vil politiet gjennomføre flere undersøkelser.

Vurderer miniubåt

– Nå vurderer vi siktforholdene fortløpende for å vurdere om vi skal heve bilen eller om vi skal sende ned miniubåt med kamera for å se om personen er i bilen, sier han til avisen.

De jobber også med å finne ut når og hvordan gjenstanden kan heves.

Mannen i 50-årene har vært savnet siden et bredt ras gikk over fylkesvei 451 i Jølster kommune tirsdag 30. juli. Raset feide med seg deler av veien ut i vannet.

Tidligere samme dag gikk det flere jordras i Jølster og Førde i Sogn og Fjordane etter et kraftig regnvær. I Jølster gikk skredene mellom Skei og Vassenden. På hovedfartsåren i Sogn og Fjordane, E39, gikk det fire ras på en strekning på 3 kilometer.

Kritikk

Politiet har fått kritikk for å ha gjenåpnet veien for tidlig etter rasene på E39. Kort tid etter gjenåpningen gikk raset som tok med seg bilen.

Politiet har beklaget det tragiske utfallet.