Full spredning sprer seg til Tyskland

Nina Lykkes roman «Full spredning» skal nå få tysk språkdrakt etter det forfatterens norske forlag beskriver som «en heftig budrunde».
Innenriks

Dermed er forfatterens nye og Brageprisnominerte roman solgt for utgivelse til fem land.

«Denne uken har det pågått en heftig budrunde i Tyskland, hvor fire store tyske forlag har kjempet om rettighetene til boken. I dag gikk det velrenommerte forlaget btb av med seieren», skriver forlaget i sin pressemelding.

Fire andre utenlandske forlag har også kjøpt rettighetene til Lykkes roman siden utgivelsen 25. oktober. Disse er Gyldendal i Danmark, Atlas Contact i Nederland, Gummerus i Finland og Wahlström & Widstrand i Sverige.

Og Lykke har flere grunner til å smile. «Full spredning. En legeroman» er for øyeblikket landets mest solgte roman. Den ligger på tredjeplass på bestselgerlista for skjønnlitteratur – og på førsteplass på lista over mestselgende ebøker. Den er nominert til Bokhandlerprisen og Brageprisen og norske anmeldere har vært rause med sine skussmål.

Samlet opplag er nå på 20 000 eksemplarer, heter det videre fra forlagshold.