Drapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk

Mannen som er siktet for drapet på Roar Engelund i Søndre Land, ble sist sommer dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern for drapsforsøk.

Roar Engelund ble funnet død i en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land fredag kveld. Foto: Kristin Stavik Moshagen / Oppland Arbeiderblad / NTB scanpix 

Innenriks

Ifølge NRK ble han dømt for å ha stukket en annen mann i ryggen med kniv i en bolig på Østlandet i juni 2018. I tillegg omfatter dommen vold mot fire politibetjenter under pågripelsen.

Dommen falt i juni 2019. Der kommer det fram at mannen hørte «stemmer i hodet» da han prøvde å drepe den andre mannen. Det heter også at mannen var rusavhengig og hadde slitt med psykiske problemer. Mannen nektet straffskyld på grunn av den psykiske situasjonen.

– Politiet vil foreløpig ikke kommentere noen forhold rundt den siktede, sier påtaleansvarlig Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt til NRK.

Fire menn ble pågrepet etter at 34 år gamle Roar Engelund døde i en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land 17. januar. Tre av dem er løslatt, mens den drapssiktede mandag ble varetektsfengslet i fire uker. Han erkjenner ikke straffskyld.

Engelund bodde på institusjonen. Den drapssiktede og de tre andre som ble pågrepet, har alle en tilknytning til den.

(©NTB)