Skatteetaten: 597 millioner kroner i koronakompensasjon tilbakebetalt

Skatteetaten har fått tilbakebetalt 597 millioner av kronene som er tildelt i koronakompensasjon. I alt har de krevd tilbake 662 millioner kroner.
Innenriks

101 millioner er krevd tilbake som følge av etterkontroller, mens noen få har betalt tilbake helt uoppfordret, viser tall Dagens Næringsliv har innhentet.

I alt ble det utbetalt 6,7 milliarder kroner i koronakompensasjon i 2020 fra statskassen til koronarammede bedrifter. Den gang hadde Skatteetaten ansvaret for ordningen, som nå er overtatt av Brønnøysundregistrene.

I alt er det betalt ut 12 milliarder i koronakompensasjon siden ordningen ble startet.

For å motta penger fra ordningen må bedriften ha hatt et omsetningsfall som hovedsakelig skyldes koronapandemien, på minst 30 prosent i tilskuddsperioden.

Avdelingsdirektør Rune Langsø Johansen i innkrevingsdivisjonen i Skatteetaten sier til avisen at mange av sakene skyldes at bedriftene har endret søknaden sin etter innrapportering og etter at pengene er utbetalt.

– Årsaken er i mange tilfeller at regnskapsfører eller revisor har gått igjennom regnskapet og funnet feil i søknaden, sier han, og legger til at det ikke er noe som tyder på omfattende misbruk av ordningen.

(©NTB)