Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 24. juli.
InnenriksNorge slo Brasil 27–24

De norske håndballgutta fikk OL-starten de håpet på med 27–24 over Brasil natt til lørdag norsk tid. Norge fikk en elendig start i sin første herrehåndballkamp i OL siden 1972. Brasil ledet 6–2 etter snaut 14 minutter, men så slo Norge tilbake.

Jeanette Hegg Duestad (22) lå på medaljeplass i store deler av finalen i 10 meter luftrifle etter å ha vunnet kvalifiseringen, men endte på fjerdeplass. Roerne Are Strandli og Kristoffer Brun ble semifinaleklare i lettvekt dobbeltsculler etter å ha vunnet sitt forsøksheat.

Gjøvikbanen åpnet etter skogbrann

Brannvesenet rykket fredag kveld ut til en skogbrann langs Gjøvikbanen i Maridalen i Oslo. Brannen var etter alt å dømme forårsaket av gnister fra tog.

Gjøvikbanen var stengt i flere timer, men klokken 1.24 natt til lørdag opplyser Bane Nor at strekningen er åpnet. Reisende må påregne forsinkelser.

228 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 228 koronasmittede i Norge. Det er tolv flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 195 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 160, så trenden er stigende.

Det er registrert 27 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er to over snittet de sju foregående dagene.

Bosnia forbyr folkemordfornektelse

Fra månedsskiftet blir det straffbart å fornekte folkemordet i Srebrenica i 1995 og hedre dømte krigsforbrytere i Bosnia-Hercegovina. Forbudet er en av de siste beslutningene til Valentin Inzko, som gir seg som det internasjonale samfunnets øverste representant i landet, et verv som gir vide politiske fullmakter.

Minst 8.000 muslimske gutter og menn ble drept i byen Srebrenica i juli 1995.

Israel varsler kraftige utslippskutt

I kampen mot klimakrisen går Israels regjering inn for å kutte karbonutslippene med minst 85 prosent fra 2015-nivå innen 2050.

I løpet av inneværende tiår er målet å kutte 27 prosent i planen regjeringen vil legge fram for Knesset søndag.

Island gjeninnfører koronatiltak

Økende koronasmitte på Island gjør at myndigheten gjeninnfører restriksjoner ved innreise og for dem som er i landet.

Fra midnatt søndag må fullvaksinerte legge fram en negativ test som er mindre enn 72 timer gammel for å komme inn i landet.

(©NTB)