Mladenovic danket ut tittelforsvareren i Roland-Garros

Garbiñe Muguruza får ikke sjansen til å kopiere fjorårets triumf i Roland-Garros. Søndag kom hun til kort mot det franske hjemmehåpet Kristina Mladenovic.

Kei Nishikori i aksjon i Paris. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix 

Rafael Nadal er klar for kvartfinalen i Roland-Garros. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix 

Sport

Spanjolen tapte åttedelsfinalen med settsifrene 1-6, 6-3, 3-6.

Mladenovics seier skapte vill jubel blant hjemmepublikummet i Paris. 24-åringen er blant verdens beste doublespillere, men nå bemerker hun seg også i single. Hun er for alvor i gang med å gjøre karrierens beste sesong.

Tidligere i år tok Mladenovic sin første WTA-tittel da hun vant i St. Petersburg.

Den franske jenta, som er seedet som nummer 13 i årets Roland-Garros, møter Timea Bacsinszky i kvartfinalen etter at sveitseren snudde sin kamp mot Venus Williams.

Lett for Nadal

Gruskongen Rafael Nadal danket ut Roberto Bautista Agut med 6-1, 6-2, 6-2. Spanjolen sikret kvartfinaleplassen etter at han tok vare på sin tredje matchball mot Agut.

Vinnerslaget til Nadal var en sterk forehand som sendte hans landsmann i full strekk. Aguts returslag gikk i nettet og sikret avansementet for Nadal.

– Jeg er veldig glad. Roberto er en veldig god spiller, og jeg er veldig fornøyd med å ha kommet til kvartfinalen, sa Nadal.

Han jakter sin tiende Roland-Garros-tittel og sin 15. Grand Slam-triumf. Nadal møter Pablo Carreño-Busta i kvartfinalen.

Senere søndag gikk også regjerende mester Novak Djokovic trygt videre. Serberen slo Albert Ramos-Viñolas med 7-6 (7-5), 6-1, 6-3. I kvartfinalen venter østerrikske Dominic Thiem.

Wozniacki-jubel

Tidligere søndag tok også Caroline Wozniacki seg videre. Kvartfinalen er hennes første i Roland-Garros siden 2010. Dansken slo Svetlana Kuznetsova 2-1 i sett (6-1, 4-6, 6-2).

De to hadde aldri møttes på grus før, men søndag var det altså Wozniacki som kunne juble for avansement fra fjerde runde i den prestisjetunge grusturneringen.

Wozniacki møter Jelena Ostapenko fra Latvia i kvartfinalen.

Nishikori-seier

Den japanske tennisstjernen Kei Nishikori måtte virkelig kjempe for å slå ut sørkoreanske Chung Hyeon. Nishikori vant til slutt 3-2 i sett.

Verdensnieren fikk det ikke lett mot Chung, som er ranket som nummer 67 i verden. Nishikori tok oppskriftsmessig føringen med 7-5 og 6-4 i det to første settene, men sørkoreaneren snudde med 7-6 (7-4) i tiebreak og 6-0.

I det avgjørende femtesettet kjempet imidlertid Nishikori seg til 6-4, godt hjulpet av en dobbeltfeil fra Chung på matchballen.

Nishikori møter spanjolen Fernando Verdasco i neste runde.


(©NTB)