Vettel-triumf i Ungarn

VM-leder Sebastian Vettel kjørte inn til seier i Ungarns Grand Prix søndag. Han økte dermed forspranget sitt til 14 poeng i VM-sammendraget.

Ferraris Sebastian Vettel vant Ungarns Grand Prix søndag, og tyskeren økte med det sin ledelse i VM-sammendraget. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix 

Sport

Vettel i sin røde Ferrari hadde fordel av beste startspor og ledet fra start til mål. Kimi Räikkönen sikret dobbeltseier til Ferrari. Tredjeplassen gikk til finske Valtteri Bottas i Mercedes.

Det var Ferraris første seier i Ungarn siden 2004. Det var Vettels 50. løp som Ferrari-fører og hans fjerde denne sesongen.

– En storartet dag og jeg er overlykkelig. Det ble etter hvert en tøff kamp. Jeg hadde hendene fulle med å håndtere bilen som hele tiden trakk mot venstre. Det så kanskje ut som at jeg kunne kjørt raskere, og jeg skylder Kimi (Räikkönen) en stor takk. Han kunne helt klart ha kjørt fortere enn meg, sa Vettel.

Mercedes' førstefører Lewis Hamilton jaktet sin femte strake seier i Ungarn, men briten startet i fjerdeposisjon og hadde en svak start. Han var en kort stund nede på sjetteplassen. Men det endret seg noe da Daniel Ricciardo ble påkjørt av lagkameraten i Red Bull, Max Verstappen, tidlig på den første runden.

Sikkerhetsbilen måtte i aksjon

Manøveren til den unge nederlenderen førte til en tidsstraff på ti sekunder. Kontakten mellom de to var ikke stor, men det gikk hull på en av oljekjølerne på bilen slik at det ble fem runder bak sikkerhetsbilen.

Da løpet kom i gang igjen forsøkte Hamilton å ta seg forbi Verstappen.

I front klarte Ferrari-bilene med Vettel og Räikkönen å holde et langt høyere tempo enn sine konkurrenter. Vettel klarte å stikke ifra på banen med svært mange svinger og få muligheter til å kjøre forbi.

Tetnet seg til

Etter at bilene hadde hatt sine dekkbytter hadde det tettet seg til i teten. Vettel hadde problemer med styringen, og samtidig følte Hamilton at han hadde nok fart i bilen til å ta opp jakten på de røde bilene foran seg.

Dessuten fikk han god hjelp av å passere lagkameraten Bottas. Det ble sagt på teamradioen at hvis briten ikke klarte å ta seg forbi Räikkönen, ville Bottas få tilbake sin plassering. Det skjedde helt på oppløpet.

Dermed endte Vettel opp med 25 poeng, Räikkönen med 18, Bottas med 15 og Hamilton med 12 poeng. Vettel står med 202 poeng mot Hamiltons 188 i sammendraget.

(©NTB)