Johannes Høsflot Klæbo ble tidenes yngste Tour de Ski-vinner på herresiden

Johannes Høsflot Klæbo forsvarte sin store ledelse og vant Tour de Ski foran russeren Sergej Ustjugov. Simen Hegstad Krüger tok tredjeplassen.

Johannes Høsflot Klæbo vant Tour de Ski i første forsøk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Johannes Høsflot Klæbo og Ingvild Flugstad Østberg vant årets Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Sport

Klæbo er dermed tidenes yngste Tour de Ski-vinner på herresiden. 22-åringen slo rekorden til Dario Cologna fra 2009 da sveitseren var 22 og et halvt år. På kvinnesiden ble Charlotte Kalla tidenes yngste med sine 20 år i 2008.

– Jeg er sliten. Det var skikkelig tungt. Det var tøft og gå og høre at Ustjugov tok innpå oppover. Jeg var stiv på slutten og ikke sikkert jeg hadde noe å stå imot med hvis det hadde blitt spurt, sa Klæbo til NRK.

– Jeg kom hit for å henge med lengst mulig. Så det er ganske kult å vinne. Dette henger jeg høyt, sa Byåsen-løperen.

22-åringen ledet med 1.20 på Sergej Ustjugov fra start. Russeren knappet innpå nordmannen oppover i monsterbakken med en stigning på 28 prosent på det meste.

Med rundt 500 meter igjen til toppen var avstanden nede i 36,7 sekunder og i mål var avstanden nede på 16,7 sekunder.

Simen Hegstad Krüger gikk også et godt langrenn avansert fra sin femteplassen, han var til slutt 48,8 sekunder bak vinneren. Sjur Røthe var raskest opp monsterbakken og gikk inn til fjerdeplassen.

Martin Johnsrud Sundby som har vunnet Tour de Ski to ganger endte på 7.-plassen, 2.04,3 minutter bak. Didrik Tønseth endte på 11., mens Hans Christer Holund tok 12.-plassen.

(©NTB)