Cutrone sendte Milan til kvartfinale

Milan-talentet Patrick Cutrone ble byttet inn i ekstraomgangene og sendte med to mål Milan til kvartfinale i den italienske cupen da Sampdoria ble slått 2-0.

Patrick Cutrone (til h.) ser sitt volleyskudd forsvinne i mål i Milans 2-0-seier over Sampdoria i den italienske cupen. Foto: Simone Arveda, ANSA via AP / NTB scanpix 

Sport

21-åringen slo først til på volley og befordret et innlegg fra Andrea Conti i mål 12 minutter ut i første ekstraomgang. Tidlig i annen ekstraomgang leverte han ønskereprisen med et nytt volleyskudd, denne gang på innlegg fra Hakan Çalhanoglu.

Også Conti var innbytter, så trener Gennaro Gattuso har grunn til å være tilfreds med grepene han gjorde etter 90 målløse minutter.

Han må takke keeper Pepe Reina, som leverte en flott dobbeltredning da Albin Ekdal og Dawid Kownacki var frampå for Sampdoria helt i begynnelsen av ekstraomgangene.

Juventus videre

Juventus, som slo Milan i fjorårets cupfinale og har vunnet turneringen fire ganger på rad, slo Bologna 2-0 borte med et B-preget lag. Federico Bernardeschi ordnet et tidlig ledermål, og 18-årige Moise Kean doblet ledelsen tidlig i annen omgang.

Cristiano Ronaldo startet på benken, men spilte den siste halvtimen. Onsdag skal Juventus og Milan møtes i den italienske supercupen i Jeddah i Saudi-Arabia.

Pinlig for Lazio

Lazio var første lag som løste kvartfinalebillett da askeladden Novara ble slått 4-1. Ciro Immobile scoret to av målene, Luis Alberto og Sergej Milinkovic-Savic ett hver.

Umberto Eusepi scoret for gjestene fra nivå tre, i en kamp der Lazio-tilhengerne nok en gang blamerte seg med rasistiske og antisemittiske rop. En talsmann for klubben gjorde det verre ved å bagatellisere hendelsene.

(©NTB)