John Hou Sæter på tabelltopp i Kina

John Hou Sæter kom inn og spilte de siste ti minuttene da Beijing Guoan tok sin sjuende strake seier i kinesisk superliga fotball. Dalien Yifang ble slått 4-1.

Tidligere Stabæk-spiller John Hou Sæter er på tabelltopp i kinesisk superliga med Beijing Guoan, men må foreløpig nøye seg med korte innhopp for suksesslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Sport

Den tidligere Stabæk-spilleren, som har kinesisk mor, ble hentet til den kinesiske superligaklubben i vinter. Det var ledd i avtalen at han ble kinesisk statsborger og dermed ikke belaster utlendingskvoten. I Kina spiller han under navnet Hou Yongyong.

Da Sæter ble byttet inn ledet hovedstadslaget allerede 4-1 etter scoringer av Jonathan Viera (3) og Zhang Xizhe (straffe). Han har fått bare korte innhopp så langt, for et lag som er uten poengtap og topper tabellen tre poeng foran Guangzhou Evergrande.

Sistnevnte vant 1-0 borte mot Chongqing Lifan søndag. Samme dag ble det klart av Fabio Cannavaro, som er trener for Guangzhou Evergrande, gir seg som Kinas landslagssjef etter bare to kamper.

45-åringen vil konsentrere seg om klubblaget. Kina tapte begge kampene under hans ledelse.

Shenzhen, som har Ole Selnæs og Ola Kamara i laget, er på 8.-plass i superligaen med åtte poeng på sju kamper. Laget spilte sin kamp i helgens serierunde fredag og tapte 1-3.


(©NTB)