Kvalifiseringstrøbbel for Alonso i Indy 500

Fernando Alonso sliter veldig med å kvalifisere seg til Indianapolis 500, der han håper å fullføre bilsportens «Triple Crown».

Fernando Alonso sliter med å kvalifisere seg til Indianapolis 500, der han skulle jakte seieren han mangler for å fullføre bilsportens Triple Crown. Foto: Michael Conroy, AP / NTB scanpix 

Sport

Graham Hill er den eneste som har vunnet både Monacos Grand Prix i Formel 1, Le Mans 24-timers og Indianapolis 500. Alonso har vunnet de to første og håper å fullføre trippelen i det klassiske billøpet i Indianapolis 26. mai, men det er svært usikkert om han får være med.

Han har vært forfulgt av uhell og tekniske problemer under testkjøring og fikk det ikke til i lørdagens kvalifisering, der han i sin McLaren noterte 31. beste tid. De 30 beste er sikret plass i løpet.

– Det har vært en vanskelig dag etter en vanskelig uke. Vi har ikke funnet farten, så om dette ikke går så er det fordi vi ikke fortjener det, sa Alonso.

Han lå inne blant de 30 beste inntil Graham Rahal skjøv ham ut to minutter før dagens kjøring var over.

Søndag skal Alonso og fem andre duellere om de tre siste plassene i løpsfeltet.

Da skal også pole position fordeles. Det står mellom førerne med de ni beste tidene lørdag. Raskest den første dagen var Spencer Pigot, med snittfart på 370,2 kilometer i timen. Will Power og Simon Pagenaud fulgte like bak.

Alonso krasjet under trening onsdag og mistet nesten to dager mens laget fikk reservebilen klar. Greier han ikke å kvalifisere seg, vil det være en av de største skuffelser i løpets historie. Det var stilt store forventninger til McLarens første deltakelse i løpet siden 1970-tallet, og til Alonsos jakt på trippelen.(©NTB)