Warriors nær ny finale etter Green-show i Portland

Golden State Warriors er på god vei mot sin femte strake NBA-finale etter å ha slått Portland Trail Blazers 110-99 på bortebane lørdag etter en stor opphenting.

Draymond Green herjet da Golden State Warriors slo Portland Trail Blazers på bortebane og tok ledelsen 3-0 i NBA-semifinalen. Foto: Craig Mitchelldyer, AP / NTB scanpix 

Sport

Trail Blazers var tvunget til å vinne etter å ha tapt de to første kampene i Oakland, og ledet med 18 poeng i 2. periode, men anført a v Draymond Green vendte Warriors kampen i sin favør og leder 3-0 i best av sju kamper.

Intet NBA-lag har vunnet en sluttspillserie etter å ha tapt de tre første kampene, og Warriors fortsetter jakten på sin fjerde tittel de fem siste sesongene, og den sjuende totalt.

Green noterte trippel-tosifret med 20 poeng, 13 returer og 12 assist. Han holdt laget inne i kampen inntil superstjernen Stephen Curry våknet. Curry scoret 21 av sine 36 poeng etter halvtid. Warriors greide seg igjen bra uten sin skadde stjerne Kevin Durant.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si om Draymond. Han var som en knusekule som feide unna alt i sin vei, sa Warriors-trener Steve Kerr.

– Alle lagkameratene mine og trenerne har sagt at jeg må være mer aggressiv og ta ballen til kurven. De andre gutta får mye oppmerksomhet, og det må jeg utnytte, sa Green.

Warriors har alle sjanser til å runde av tiden i Oakland med en ny triumf, før klubben i sommer tar turen over Bay Bridge til sin nye arena i San Francisco. I den andre semifinalen leder Milwaukee Bucks 2-0 over Toronto Raptors.

(©NTB)