Manchester City hedrer Kompany med statue

Manchester City vil hedre sin tidligere lagkaptein Vincent Kompany med en statue utenfor hjemmearenaen.

Vincent Kompany (i midten), her i aksjon for Belgia i fjorårets fotball-VM, hedres med en statue av gamleklubben Manchester City. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix 

Sport

Det ble kjent onsdag, i forbindelse med at en vei på klubbens treningsanlegg fikk navn etter den belgiske klubblegenden. Det var klubbformann Khaldoon Al Mubarak som ga Kompany nyheten om at han skal plasseres på sokkel.

– Veien mellom akademiets treningsbaner og førstelagets treningssenter er døpt om til Vincent Kompany Crescent, og det markeres med en mosaikk inspirert av Vincents uforglemmelige målfeiring i Manchester-derbyet i 2012, heter det i en uttalelse fra klubben.

– Ved avdukingen avslørte formannen overfor Vincent at klubben har startet prosessen med å bestille en skulptur som offentlig skal anerkjenne og feire hans bedrifter og bidrag til klubben. Når den er ferdig, vil den få en prominent posisjon utenfor Etihad Stadium.

Det var meningen at Kompany skulle spille i sin «testimonial»-kamp onsdag kveld, men en hamstringskade reduserte ham til tilskuer. 33-åringen avsluttet City-karrieren i mai og er nå spillende trener i Anderlecht i hjemlandet.

– Dessverre kan jeg ikke starte, eller spille overhodet. Jeg har en hamstringskade og kan ikke risikere det. Det er typisk meg, sa Kompany.

Likevel stiller et stjernespekket lag med nåværende og tidligere stjerner opp i kampen, til inntekt for Kompanys stiftelse som jobber mot hjemløshet i Manchester-området.


(©NTB)