King og Bournemouth klatret opp på 3.-plass med seier over rivalen

Joshua King fikk en scoring annullert, men Bournemouth vant likevel 3-1 på bortebane mot rival Southampton i Premier League fredag.

Joshua King fikk en scoring annullert og var involvert i et mål da hans Bournemouth vant fredag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix 

Sport

Nathan Akè og Harry Wilson scoret for Bournemouth før pause. King hadde også en ball i mål, men scoringen ble korrekt annullert etter bruk av videodømming.

James Ward-Prowse reduserte for Southampton etter pause, før Callum Wilson satte inn 3-1 til Bournemouth på overtid.

Med tre poeng fredag er Kings klubb oppe på 3.-plass i Premier League etter seks spilte kamper. De har like mange poeng som Manchester City andreplass, og er fem poeng bak serieleder Liverpool. Riktignok har alle lagene rundt på tabellen en kamp til gode på Bournemouth.

Southampton er nummer ti med sju poeng på seks kamper.

Annullert King-scoring

Ti minutter var spilt da midtstopper Aké stanget gjestene i føringen. Han gikk til vers på en corner, og hodestøtet var utakbart for Southampton-keeperen.

Etter cirka 25 minutter trodde King en stund at han hadde doblet ledelsen. Nordmannen var sikker da han satte ballen i nettet, men etter bruk av VAR ble scoringen annullert. Spissen står med én scoring i ligaen denne sesongen.

Cirka ti minutter senere skulle likevel Bournemouth få 2-0. King tok med seg ballen og trillet den ut til Phillip Billing. Han fant Wilson i boksen som satte inn 2-0. Harry Wilson, som er kjent for en forrykende venstrefot, er på utlån fra Liverpool.

Southampton forsøkte å svare før hvilen, men slet i den første omgangen. Hjemmelaget ble pepet av banen til pause.

Ny spenning

Vertene stormet i angrep etter hvilen. Fire minutter ut i omgangen var James Ward-Prowse nære å skape ny spenning, men skuddet hans fra like innenfor 16-meteren gikk over.

Sju minutter ut i omgangen skulle Ward-Prowse lykkes. Southampton ble tildelt straffespark, og engelskmannen var sikker som banken.

Southampton fortsatte å kjøre, men etter en time ropte Bournemouth på straffe. King gikk i bakken, men dommeren mente det ikke var straffespark.

Hjemmelaget var nære å utligne flere ganger utover i omgangen, men Bournemouth klarte å ri av stormen. På overtid satte istedenfor bortelaget inn 3-1. Southampton-keeper Angus Gunn gjorde en stor tabbe, og Callum Wilson trillet ballen i det åpne målet.

(©NTB)