Démare vant sykkelrittet Milano – Torino

Den franske 28-åringen Arnaud Démare fra FDJ-laget var best i spurten i sykkelrittet Milano – Torino onsdag og fikk en god opptakt til helgens Milano – Sanremo.

Feltet samlet under sykkelrittet Milano – Torino onsdag. Foto: Fabio Ferrari, LaPresse via AP / NTB scanpix 

Sport

Démare kunne juble for seier foran australske Caleb Ewan (Lotto Soudal) og belgiske Wout Van Aert (Jumbo-Visma) etter spurten i Torino-forstaden Stupinigi. Rittet med start i Milano-forstaden Mesero var på 198 kilometer.

Et tidlig brudd hadde på det meste sju minutters forsprang, men det ble ubønnhørlig hentet inn. En massevelt 7,6 kilometer før mål førte til at feltet likevel sprakk opp. En rekke ryttere fikk et ublidt møte med asfalten. Verst gikk det ut over Yves Lampaert fra QuickStep-laget, som brakk kragebeinet.

Peter Sagan holdt på å felles av velten, men unnslapp og var med i gruppen som spurtet om seier, men den slovakiske spurtkanonen greide ikke bedre enn fjerdeplass.

– Det er godt å kunne konkurrere igjen, og jeg fikk en god oppkjøring i Vuelta a Burgos. Jeg hadde et godt lag med meg, og vi visste at vi hadde en god sjanse i dag, sa Démare.

Amund Grøndahl Jansen i Jumbo-Visma-laget gjorde en jobb for Van Aert og kjørte selv i mål på 48.-plass som beste nordmann, 49 sekunder bak vinneren.

Alexander Kristoff endte på 68.-plass, snaut halvannet minutt bak vinneren.


(©NTB)