Én spiller på Norges A-landslag i fotball har testet positivt på korona

Fredagens landslagstrening i fotball for menn er avlyst etter at én av spillerne har testet positivt på koronaviruset.

Fredagens landslagstrening med assistenttrener Per Joar Hansen og landslagssjef Lars Lagerbäck er avlyst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB 

Sport

Spilleren er satt i karantene på spillerhotellet. Den positive testen påvirker ikke i utgangspunktet resten av laget ettersom det ifølge Uefa-protokollen kun er den smittede spilleren som må isoleres.

I en pressemelding heter det at resten av troppen følger smitteverntiltakene i UEFA-protokollen og forholder seg til instruksene fra lokal helsemyndigheter.

Norges Fotballforbund (NFF) er i dialog med det europeiske fotballforbundet (Uefa) og avventer informasjon om hva som vil skje videre.

Norge skal etter planen møte Romania i nasjonsligaen i Bucuresti søndag kveld. Laget skal ha sin første trening i Bucuresti lørdag kveld.

Det norske landslaget skulle etter planen ha spilt treningskamp mot Israel sist onsdag. Nye vurderinger fra Helsedirektoratet gjorde at NFF valgte å avlyse kampen samme dag.

I fotkant av den kampen testet en israelsk spiller også positivt på koronaviruset og ble satt i karantene sammen med to lagkamerater som ble definert som nærkontakter.

Helsedirektør Bjørn Guldvog var klar da han anbefalte at kampen ikke kunne spilles.

– Helsedirektoratet mener det er en risiko for smitte blant spillere og støtteapparat dersom dagens landskamp mellom Norge og Israel blir gjennomført. Jeg vil derfor fraråde at kampen spilles, sa Guldvog.