Britiske friidrettslegender i sjokk over Warholms tid: – Han er Supermann!

De britiske friidrettslegendene Steve Cram og Colin Jackson ble overveldet av Karsten Warholms rekordløp som ga OL-gull på 400 meter hekk.

Karsten Warholm beskrives som «Supermann» av friidrettslegenden Steve Cram. Har river han i stykker drakten etter sitt superløp på 400 meter hekk. Foto: Heiko Junge / NTB 

Sport

Jackson sammenlignet nordmannens verdensrekord på 45,94 med Usain Bolts 9,58 og Florence Griffith Joyners 10,49 på 100 meter.

– Tiden er helt der oppe med Usains og Flo-Jos. Dette er en av de mest fantastiske verdensrekordene, og jeg er sikker på at den vil leve lenger enn meg, sa Jackson til BBC.

– Warholm gjorde noe selv ikke han kunne ha forestilt seg, og jeg kan ikke tro det jeg har sett. Nå river han i stykker drakten sin. Han er Supermann, sa Cram som kommentator i BBCs sending.

– Tenk at Rai Benjamin løp på 46,17, og likevel vant han ikke. Det er rett og slett ikke til å tro. Vi sa at det kom til å gå fort, men vi kunne ikke ha forestilt oss dette.

– Det tok pusten fra meg. Helt fra start løp Warholm raskere enn jeg har sett ham, og jeg er virkelig sjokkert over det jeg har sett. Benjamin må ha tenkt «jeg kan ikke ta ham igjen, han er uslåelig og ustoppelig», og han har rett, sa Jackson.

(©NTB)