Svensk fredsforsker: Prisen viktig for hele regionen

Stockholm (NTB): Prisen er et briljant valg. Tunisia er den eneste overlevende blomsten fra den arabiske våren som fortsatt blomstrer, sier direktør Dan Smith i det svenske fredsforskningsinstituttet SIPRI.
Utenriks

– Men blomsten er under press, og det er ennå ikke sikkert at den overlever, sier Smith til NTB umiddelbart etter at Nobelkomiteen kunngjorde at den tunisiske nasjonale dialogkvartetten tildeles årets nobelpris for fred.

Han sier at kvartetten derfor fortjener den internasjonale anerkjennelsen som prisen betyr.

– Vi har alle sett hvordan det er gått ellers med den arabiske våren. Kaos i Libya, undertrykkelse i Egypt og en brutal borgerkrig i Syria. Derfor er prisen en støtte til videre demokratisering i Tunisia, sier han.

Han understreker at prisen ikke bare er til støtte for demokratiseringen i Tunisia, men også er et signal til hele regionen. (©NTB)