Hundrevis av syrere hyllet Assad i Damaskus

Hundrevis av syrere samlet seg lørdag i sentrum av Damaskus for å vise sin støtte til president Bashar al-Assad etter de vestlige angrepene natten før.

Solen går opp over Damaskus etter nattens angrep. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix 

Utenriks

Demonstrasjonene startet lørdag morgen etter at USA, Storbritannia og Frankrike gjennomførte en rekke angrep i kjølvannet av det antatte kjemiske angrepet i Douma utenfor Damaskus.

Mange av dem hadde med seg syriske, russiske og iranske flagg, og noen klappet i hendene og danset, mens andre kjørte i bilkolonner mens de tutet i hornene.

– Vi er dine menn, Bashar, ropte mange.

Andre gjorde narr av USAs president Donald Trump.

– Å, Trump, du er en ape. Å, Trump, du er et dyr, lød slagordene på Omayyad-plassen som var dekorert med et stort «Jeg elsker Damaskus»-skilt.

Statlig syrisk TV sendte direkte fra plassen, der sivile blandet seg med menn i militære uniformer. En skuespiller, flere parlamentarikere og andre kjente skikkelser deltok også i markeringen.

Den syriske regjeringen har avvist anklagene om at den står bak et kjemisk angrep mot den tidligere opprørskontrollerte byen Douma. Russland hevder at Storbritannia iscenesatte angrepet sammen med organisasjonen Hvite hjelmer.


(©NTB)