Maleri funnet i et fransk kjøkken solgt for 240 millioner kroner

Et sjeldent mesterverk av den italienske middelalderkunstneren Cimabue som ble oppdaget i et fransk kjøkken, er solgt for 240 millioner kroner.

Kunstekspert Stephane Pinta tar maleriet ut av et glassmonter i forbindelse med auksjonen søndag der bildet ble solgt for 240 millioner kroner. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix 

Utenriks

Maleriet med tittelen «Christ moqué» («Kristus hånes») ble søndag solgt for rundt fem ganger mer enn hva det var vurdert til av auksjonshuset Aceteon i Sensils utenfor Paris.

Det er første gang på flere tiår at et maleri av Cimabue har blitt auksjonert bort. Budrunden startet på 3 millioner euro, som tilsvarer 30 millioner norske kroner. Kjøperen av bildet er ukjent.

Det var i september at franske kunsteksperter kunne fortelle om den sensasjonelle oppdagelsen av maleriet i byen Compiègne i Nord-Franrike. Eieren var en kvinne som hadde hatt bildet hengende på kjøkkenet i mange år. Kvinnen trodde maleriet var et gammelt religiøst ikon, men tok det med til en auksjonshus for å få det taksert.

Kunsteksperter brukte infrarød teknologi for å bekrefte at verket er en del av et større verk fra 1280 hvor Cimabue malte åtte forskjellige scener fra Jesu' korsfestelse.


(©NTB)