Jenny Klinge (Sp):

– Kristiansund fortjener politimesteren

Sps Jenny Klinge mener politimesteren bør sitte i Kristiansund for å sikre flere statlige arbeidsplasser til nordmørsbyen.

KRISTIANSUND Politimesteren bør ikke flyttes fra Kristiansund, mener Sps Jenny Klinge. ARKIVFOTO: TERJE ENGÅS 

Jenny Klinge. Arkivfoto. 

Nyheter

Valget av hvor politimesteren i det nye Møre og Romsdal politidistrikt skal ha kontor vekker ikke uventet debatt. Mens Frps Harald Tom Nesvik jubler over at Politidirektoratet peker på Ålesund, mener Senterpartiets Jenny Klinge at det er Kristiansund som bør få denne viktige funksjonen.

- Både Ålesund og Kristiansund ville vært en utmerket lokalisering for det nye politimesterembetet. Senterpartiet i Møre og Romsdal har ikke tatt stilling til hvilken by som burde velges, men jeg personlig mener at Kristiansund er å foretrekke. Det mener jeg både fordi Kristiansund har sokkelansvar, og fordi byen har kommet svært dårlig ut med tanke på statlige arbeidsplasser i lengre tid, sier Klinge.

Ikke Sunnmøre - denne gangen

Som påpeker at hun har kjempet for flere viktige saker for Sunnmøre.

- Jeg har kjempet for å få på plass Statens barnehus og for å få finansiert nytt fengsel i Ålesund, likedan står jeg på for Søre Sunnmøre tingrett. I denne konkrete saken mener jeg at det er Nordmøre som bør tildeles viktige funksjoner, sier hun.


Politidirektoratet vil flytte hovedkontoret til Ålesund

Politidirektoratet vil ha hovedkontoret for politiet i Møre og Romsdal lagt til Ålesund, som dermed også får politimester i byen.

 

God løsning

Ikke uventet er Sunnmøre Regionråd av en ganske annen oppfatning. Fellesorganet for alle kommunene på Sunnmøre er strålende fornøyd med innstillingen fra Politidirektoratet.

- Vi mener dette er en veldig god løsning. Vi har jobbet mye med denne saken og hadde møte med Politidirektoratet i sommer der vi la fram vårt syn, sier daglig leder, Jan Kåre Aurdal.

Styreleder i regionrådet, Anders Riise, tror bygging av nytt fengsel sammen med en sammenslåing av nødsentralene, har veid tungt når direktoratet til slutt konkluderte med Ålesund.

- Alle kommunene på Sunnmøre stod bak ønsket om at politimesteren burde sitte i Ålesund. Denne saken viser hva vi kan få til når vi står sammen, sier Riise.

Uvisst antall arbeidsplasser

Regionrådet skal skrive høringsuttalelsen til Politidirektoratet på vegne av alle kommunene på Sunnmøre.

Hvor mange nye arbeidsplasser som vil bli etablert som en del av politimesterens stab er uklart.

Tidens Krav skriver at det i dag er et 30-talls stillinger tilknyttet politimesteren i Kristiansund, og at dette tallet i tiden framover vil øke som følge av nye oppgaver.

Hvor mange av disse som eventuelt skal overføres til Ålesund er det ikke mulig å si noe om nå.