Stortingsrepresentant Pål Farstad (V) på Moakonferansen

- Næringslivet på Sunnmøre bryr seg ikke

– Jeg synes ikke næringslivet på Sunnmøre bryr seg om hele Møre og Romsdal i det hele tatt, sa Pål Farstad på Moakonferansen i formiddag.

  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

Smp.no følger Moakonferansen: Se direktesendinger på web-tv her  og følg direkteblogg her

Farstad er medlem av Stortingets næringskomité, bor i Kristiansund, men er egentlig fra Ålesund.

– Andre må ta seg av de harde fakta. Jeg vil synse om hva jeg synes er viktig for Møre og Romsdal. Eller kanskje vi ikke klarer å tenke hele Møre og Romsdal i framtida? var det retoriske spørsmålet fra innlederen før han kom med kraftsalven:

Kanskje det beste er en Vestlandsregion?

– Jeg synes ikke næringslivet på Sunnmøre bryr seg om hele Møre og Romsdal i det hele tatt. Det er min uærbødige påstand. Når det er snakk om Molde, er det liksom noen som holder på med noe unødvendig. Jeg føler det er veldig få som bryr seg her, sa Farstad.

Han synes ikke det er fornuftig, men luftet tanken om at det kanskje kan være det beste for regionen at en blir delt mellom Trondheim og Bergen, der Ålesund blir en del av en sterk vestlandsregion.

Må ta vare på mangfoldet for å skape regional kraft

– Vi har politireformen, og andre lokaliseringssaker som kommer opp med tida. Da trenger en at hovedsenteret har en del av disse funksjonene. Hvis vi ikke tar vare på mangfoldet og er raus med våre omgivelser, slik også forrige foredragsholder, Ewa Westermark, snakket om, har man ikke den hovedkrafta som skal til verken politisk eller på andre måter, sa Farstad.

Og understreket igjen at han ikke uttaler seg på faglig grunnlag, men at han synser litt.

Stortingsrepresentanten langet også ut mot det havarerte samarbeidet mellom høgskolene i fylket.

– Høgskolen i Ålesund har fortsatt et par måneder til som høgskole. Det var lite drivkraft for å samle høgskolene i Møre og Romsdal. Det var man ikke fornøyd med i Ålesund.

Jeg er overbevist om at det var en svekkelse for de som hadde tanke om å bygge mellom Bergen og Trondheim.

Noe må gjøres for å komme på offensiven. Skal en skape krafta, er det her mellom Bergen og Trondheim. Da må en også være raus i forhold til omgivelsene. Det handler om totaliteten, sa Farstad.

Bakgrunn: Over 300 påmeldte til Moa-konferansen


Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter