Ingar Bøen ble tidligere i høst utnevnt til politimester for nye Møre og Romsdal politidistrikt. Den nye nærpolitireformen fører til at dagens 27 politidistrikter skal slankes til 12 fra 1. januar neste år.

Det er allerede klart at Sunnmøre og Nordmøre og Romsdal slås sammen til ett politidistrikt som dekker hele fylket - inkludert Vanylven.

– Dette betyr ikke at alle funksjonene blir samlet i Ålesund. Vi vil spre mange funksjoner ut i politidistriktet for å ivareta de flotte politimiljøene vi har, sier politimester Ingar Bøen til de fremmøtte.

Les også: – Dette var en god nyhet

Offentliggjorde hovedsetet

– Det var Ingmar Farstad som fikk lov til å bringe dette fram. Det ble en voldsom klappsalve fra hele salen da det ble klart at hovedsetet skal være i Ålesund. Folk var tydeligvis godt fornøyd, sier vår reporter på stedet.

Valget er i samsvar med den opprinnelige innstillingen fra Politidirektoratet som ble offentliggjort 5. oktober. Politidirektoratet bekrefter senere onsdag formiddag i en pressemelding at hovedsetet for Møre og Romsdal blir i Ålesund.

Pressekonferanse

Humlegård vil da redegjøre for beslutningen om hovedseter for nye politidistrikt og nærpolitireformen.

Ingar Bøen får sitt kontor i Ålesund. Foto: JOHAN BEHRENTZ
Foto: JOHAN BEHRENTZ
Foto: JOHAN BEHRENTZ
Foto: JOHAN BEHRENTZ
Foto: JOHAN BEHRENTZ