Ålesund får politimesteren

Det nye hovedsetet for politimester Ingar Bøen i nye Møre og Romsdal politidistrikt blir i Ålesund.

Det nye hovedsetet for politimesteren blir i Ålesund, får smp.no bekreftet.  Foto: NILS HARALD ÅNSTAD

Ingar Bøen får sitt kontor i Ålesund.   Foto: JOHAN BEHRENTZ

  Foto: JOHAN BEHRENTZ

  Foto: JOHAN BEHRENTZ

  Foto: JOHAN BEHRENTZ

  Foto: JOHAN BEHRENTZ

Nyheter

Ingar Bøen ble tidligere i høst utnevnt til politimester for nye Møre og Romsdal politidistrikt. Den nye nærpolitireformen fører til at dagens 27 politidistrikter skal slankes til 12 fra 1. januar neste år.

Det er allerede klart at Sunnmøre og Nordmøre og Romsdal slås sammen til ett politidistrikt som dekker hele fylket - inkludert Vanylven.

Politiets nye hovedsete blir Ålesund, etter det smp.no kjenner til. Dette ble i dag kunngjort under et politimøte i Ålesund. Smp.no sin reporter er på plass her. På Nordvestlandet har valget stått mellom Ålesund og Kristiansund.

Politimesterstaben til Ålesund:

Her er direktoratets begrunnelse

Politidirektoratet beslutter at administrasjonssted i Møre og Romsdal politidistriktet legges til Ålesund.


– Dette betyr ikke at alle funksjonene blir samlet i Ålesund. Vi vil spre mange funksjoner ut i politidistriktet for å ivareta de flotte politimiljøene vi har, sier politimester Ingar Bøen til de fremmøtte.

Les også: – Dette var en god nyhet

Offentliggjorde hovedsetet

Politidistriktets årlige hovedparole pågår på Scandic Parken. Vår reporter melder at man ikke var samlet for å offentliggjøre hovedsetet, og man måtte blant annet snu om på programmet. Under dette møtet tar politiet opp statistikk for året som har gått, og ser framover mot det nye.

Sunnmøre regionråd:

– Dette viser at Sunnmøre har tyngde

Styreleder i Sunnmøre regionråd, Anders Riise, er glad for at Ålesund kom styrket ut etter høringsrunden om hovedsetet til det nye politidistriktet.


– Det var Ingmar Farstad som fikk lov til å bringe dette fram. Det ble en voldsom klappsalve fra hele salen da det ble klart at hovedsetet skal være i Ålesund. Folk var tydeligvis godt fornøyd, sier vår reporter på stedet.

Valget er i samsvar med den opprinnelige innstillingen fra Politidirektoratet som ble offentliggjort 5. oktober. Politidirektoratet bekrefter senere onsdag formiddag i en pressemelding at hovedsetet for Møre og Romsdal blir i Ålesund.

Pressekonferanse

Politidirektør Odd Reidar Humlegård har innkalt pressen klokka 13 onsdag.

Politidirektoratet bekrefter:

Her er alle landets nye politidistrikter

Politidirektoratet bekrefter at hovedsetet for Møre og Romsdal politidistrikt blir i Ålesund.


Humlegård vil da redegjøre for beslutningen om hovedseter for nye politidistrikt og nærpolitireformen.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter