– Arrogant maktmisbruk fra Senterpartiet

Frps Frank Sve er kraftig provosert av at Stranda-ordfører Jan Ove Tryggestad hentet inn sin egen partileder til Stranda bare timer før kommunestyret skal ta stilling til spørsmålet om kommunesammenslåing.

Stranda-politikere Jan Ove Tryggestad (til venstre) i samtale med Frank Sve.   Foto: Terje Engås

Nyheter

– Dette er arrogant maktmisbruk. Tryggestad og Senterpartiet har ikke løftet en finger i saken om kommunesammenslåing. Det er ikke holdt folkemøte og en prosjektgruppe som ble opprettet før jul har ingen hørt noe fra. Det har ikke skjedde noe som helst, før nå, bare timer før kommunestyret skal ta stilling til saken, så dukker Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum opp, påpeker Sve.

En rekke Senterparti-ordførere fra Sunnmøre er mandag samlet til møte med Slagsvold Vedum på Stranda. Tema er kommunesammenslåinger, noe Senterpartiet som kjent er kraftige motstandere av.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

– Til dette partimøtet har de i tillegg tatt i bruk kommunehuset. Da kontrollutvalget i kommunene i dag skulle samles til møte ble vi henvist til et kott, mens Sp-lederen  og Tryggestad satt og breiet seg på det største møterommet. Dette provoserer meg. Den typen partiarrangement har ikke noe på kommunehuset å gjøre. De burde vært lagt til hotellet, mener Sve.

Bakgrunn:
Stranda ser mot Norddal
Ikkje lett å overtale ørstingane
To alternativ for Sula

En sammenslåing av Sykkylven og Stranda burde vært en nærliggende kommunefusjon, men det gjenstår mange forhandlinger før en slik sammenslåing eventuelt er i boks.


Kommunereforma:

Sykkylven opnar for Stranda - og Ålesund og co.

Fleirtalet mellom politikarane i Sykkylven vil forhandle både om å gå saman med Stranda - og om planane for ein regionkommune.

Sykkylven har nå i tillegg bestemt seg for å føre parallelle forhandlinger med Stranda på den ene siden og Ålesund på den andre.

Les flere nyheter fra Indre på smp.no