Dette vil Aurora spørre statsministeren om

Tirsdag kommer statsminister Erna Solberg til Møre og Romsdal for å møte et kriseutsatt næringsliv. Og ei ung jente fra Ulsteinvik.

Aurora Dimmen Bratli (t.v.) vil snakke med statsminister Erna Solberg om lærlingplass.  Foto: Privat/NTB SCANPIX

Nyheter

Statsministeren skal møte gründere og ha møte med næringsliv, arbeidsfolk og lokale myndigheter om omstilling i Molde tirsdag ettermiddag.

Ifølge Statsministerens kontor vil Erna Solberg møte flere representanter for sunnmørsk næringsliv, blant andre Kjersti Kleven, Inger Marie Sperre, Kristin Landmark og Karl Inge Rekdal.

- Men Erna skal også møte ei 17 år gammel jente fra Sunnmøre som søker lærlingplass, sier Trude Måseide ved Statsmininsterens kontor til smp.no.

Mangler lærlingplass

Aurora Dimmen Bratli er engasjert i Ungdomspanelet i Møre og Romsdal og står selv uten lærlingplass nå. Dette vil hun ta opp med statsministeren.

- Jeg er selv i en situasjon der jeg står uten lærlingplass i Logistikkfaget og kjenner på kroppen hvor vanskelig det er å komme inn på arbeidsmarkedet. Mange av de bedriftene jeg har snakket med skylder på nedgangstider som en grunn for å ikke å ta inn lærling, sier Aurira Dimmen Bratli til smp.no.

- Jeg vil derfor understreke viktigheten av å skape en tilpasset ordning i desse tider for ungdom som ønsker å fullføre utdanningen sin. Samtidig synes jeg det er alvorlig at de som velger yrkesrettet utdanning ikke er sikret lærlingplass. Mange ender opp med å droppe ut av den vidaregåande skulen idag grunnet dette, mener hun.

Møter Erna i Molde

Ernas besøk i Molde har vært planlagt en stund siden hun skal delta på åpningen av Romsdalsmuseet. Men på grunn av oljekrisen benytter hun nå anledningen til å møte næringsliv, arbeidere og lokale myndigheter. Nylig var hun i Rogaland og nå er det altså Møre og Romsdal som står for tur.