Sol, kaffe og kjekke kunder

Foto: LARS INGE SKREDE

Anette Alvestad Finnes (31) og Karoline Kilsti Vassenden (22)

– Hva som er ok i dag? Det er blå himmel og sol - og masse kjekke kunder som er ekstra glade for at de skal ha påskeferie, sier Anette, medeier av kaffebaren Racoon i Ålesund sentrum.

– Samtidig er det vår i lufta. Det blir ikke bedre nå, smiler hun. For Anette betyr ok at alt er bra.

Kollega Karoline synes det er ok at hun sto opp tidlig i dag. Nærmere bestemt halv seks.

– Når man starter dagen tidlig, så er man våken og i godt humør når de første kundene kommer innom halv åtte, smiler hun.

– Fint vær og god kaffe er også veldig ok, synes Anette. At folk begynner å kle seg i farger etter vinteren, og sier «god påske» til hverandre, er også skikkelig ok med denne onsdagen før skjærtorsdag, synes hun.

For Karoline betyr ok at noe er helt greit, eller fint.

– Vi bruker uttrykket mye, både når vi snakker og på meldinger. I dag er det vanlig blant unge å bare skrive «K», som en forkortelse av ok, forteller de.

Bra pris for båten og skiferie

André Skoge (36)

– Veldig ok med fint vær, ja, sier André Skoge fra Larsnes. Han står ved ei av flytebryggene i Brosundet, der han venter på en potensiell kjøper av båten han skal selge.

– Ellers er det helt ok med påskeferie. Da skal jeg til Stryn og stå på ski, forteller 36-åringen, som til daglig jobber som tømrer.

– Tror du at du får en ok pris for båten, da?

– He, he. Prisen er bestemt. Og den er ok, ja, smiler han.

Selv mener han at ok er et positivt uttrykk, som han selv bruker mye.

Værglade ålesundere og mann som kommer hjem

Cornelia Bondhus (28)

– Jeg synes det er ok med masse glade kunder som skal pynte med blomster til påske, smiler Cornelia Bondhus fra Ålesund. Hun er på jobb i blomsterbutikken på Kremmergaarden.

Også hun synes selvsagt det er ok med bra vær.

– Det er noe med ålesunderne. De blir i så godt humør når det er sol, sier hun. Ellers synes blomsterdekoratøren at det alltid er kjekt å være på jobb fær høgtider. For da er folk i spesielt godt humør.

Også for Cornelia betyr ok at noe er bra. Og uttrykket kan suppleres med ekstra påtrykk, alt etter behov og anledning.

– Mannen min kommer hjem fra sjøen i dag. Det er spesielt ok, smiler hun. Hjemme er det to små som gleder seg til at pappa kommer hjem til påske.

Bypåske, fjellet og bading

Cato Helland (36) og Sebastian Dalen Helland (6 1/2)

– Sunn fornuft, er det første Cato Helland tenker på, når vi spør om hva han synes er ok. Han bruker uttrykket om noe som er tilfredsstillende. Og det er mye som faller inn i ok-kategorien for dagen i dag og påskedagene som kommer.

– Sol og fri og masse energi, for eksempel.

Cato, som er daglig leder i Dalen fiskemat, har med seg sønnen Sebastian på bytur, idet Sunnmørsposten treffer på dem. 6-åringen har sparkesykkelen med, og begge har de solbriller på.

– Sparkesykkel er ok, synes Sebastian.

I påsken blir det besøk til Moldebadet og så tur til Bjorli for familien fra Ålesund.

– Litt bypåske, fjellet og bading er helt ok, mener far og sønn. Som også understreker at det er veldig ok med hjelm når man er ute og sykler.