– Vi følger nøye med og samler inn informasjon for å se hvorvidt dette vil kunne påvirke situasjonen og trusselbildet i Norge, sier fungerende PST-leder Beate Gangås til NRK.

– Vi jobber intenst med å skaffe oss et godt bilde av det som har skjedd, og om det er linker til Norge som gjør at vi er nødt til å iverksette andre tiltak her. Foreløpig ser vi ikke at det er noen slike forbindelser, fortsetter Gangås og legger til at de følger litt ekstra med på enkelte miljøer.

9. februar la PST fram trusselvurderingen for 2016. Der kom det fram at de «vurderte det som mulig at ekstreme islamister vil forsøke å gjennomføre terroraksjoner mot Norge i løpet av året som kommer».

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

– Jeg kan si til det norske folk at vi gjør alt vi kan for å forsøke å forhindre at dette skjer, sier Gangås.

PST opplyste onsdag ettermiddag at trusselbildet i Norge foreløpig ikke vurderes å være endret som følge av terrorangrepene i Brussel.

– PST arbeider nå med innhenting av informasjon gjennom vårt nettverk av nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere. På bakgrunn av det situasjonsbildet vi til enhver tid har, gjør vi kontinuerlige vurderinger av hvilken innvirkning dette har på trusselbildet i Norge, opplyser sikkerhetstjenesten.

Les flere nyheter