- Vi har trykt opp 2.500 strips som ser ut som parkeringsbøter og som skal festes under vindusviskere på biler på Moa og i Ålesund. Selv om det altså ser ut som bøter, står det klart at det er det ikke, sa prosjektleder Arve Tonning til Smp.no i forkant av utdelinga, lørdag.

- Dere er ganske slue med dette stuntet? Det kan bli en del reaksjoner, spurte vi.

- Jaja, men det er vel det som skal til, repliserte Tonning da.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Tatt med på kontoret

Ei stund etterpå kunne prosjektlederen fortelle at utdelinga på Moa fikk en litt anna utgang enn de trolig hadde sett for seg.

- Ungdommene vi hadde henta inn for å dele ut reklamen ble hanka inn av vekterne til Nokas på Amfi Moa, og fortalt at dette var noe de ikke hadde lov til. De ble tatt med inn på kontoret alle mann, sier Tonning.

- Beskjeden videre fra vekterne var at ungdommene ville bli politianmeldt, dersom de ikke plukka bort reklamen, legger han til.

- Hadde dere bedt om tillatelse fra Amfi Moa på forhånd?

- Det var ikke i tankene en gang, vi regna med at en parkeringsplass var en parkeringsplass, men etter det jeg har fått referert fra undommene hadde de blitt informert av Nokas om at senterledeenterleder Kleppe har sagt at det er privat grunn, og at de ikke hadde noe der å gjøre, sier Tonning. Smp.no har vært i kontakt med Ole Tonning Aanderaa, en av ungdommene som delte ut reklamen. Han bekrefter hendelsen prosjektlederen - som for øvrig er hans bestefar, forteller om.

- Etter å ha blitt konfrontert av vekterne plukka vi bort det vi så som lå igjen av reklame, men mange av de vi hadde lagt strips på bilene til hadde jo reist. Etter dette fortsatte vi utdelinga andre steder på Moa enn akkurat på Amfi-området, før dro vi til Ålesund for å dele ut der. Opplevelsen med vekterne var ikke spesielt ubehagelig. De var litt sinte, men det heile gikk i grunnen greit, sier han.

- Synes du dere burde ha fått lov til å fullføre stuntet også på Amfi?

- Ja, det synes jeg, sier Aanderaa.

Her finner du den nye Ålesund-sida!

- Ingen får legge reklame på bilene

Senterleder Anne Mari Rødal Kleppe ved Amfi Moa peker, som prosjektleder Arve Tonning også medgir, på at Aksla Parkering ikke har vært i kontakt med senteret for å spørre om lov i forkant av reklamestuntet.

- Hadde de gjort dét, ville de ha visst at vi ikke tillater utdeling av flyers på biler som står parkert på områdene våre overhodet. Ikke en gang butikker som ligger i senteret får gjøre dette, og når vi sier konsekvent nei til alle er det fordi vi av erfaring vet at slik reklame vil irritere kundene våre. Mange vil velge å kaste fra seg flyers-ene på bakken, og vi får ergo ikke bare irriterte kunder, det påfører oss også en god del rot, sier hun, og presiserer at hun ikke var til stede under hendelsen, lørdag.

- Dette med at de måtte rydde opp etter seg er noe også flere andre har måttet gjøre før dem. Når vi har et reglement er det fordi vi vet at det fra tid til anna oppstår slike situasjoner. På denne måten behandles alle likt, og om noen måtte tro at vi bare slår ned på Aksla Parkering, at dette er en reaksjon som kom av konkurransehensyn, så stemmer altså ikke dette, sier hun.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook