Onsdag formiddag mottok Mette Marie Scott-Dahl, prosjektleder for Klippfiskakademiets «Fra fjord og jord – til bord», en svært gledelig nyhet. Etter å ha søkt om støtte til prosjektet fra nærings- og fiskeridepartementet fikk Klippfiskakademiet beskjed om at hele 300.000 kroner blir gitt i støtte til prosjektet som formidler praktisk kunnskap om Møre og Romsdals mattradisjoner, og råvarer fra sjø og land.

Prosjektet består av flere delprosjekter, slik at pengene går til å finansiere «Hvor kom den fisken fra?», «Hva smaker smaksløken» «Kokkekamp» og «Kokk på hjul». Sistnevnte er et prosjekt hvor Klippfiskakademiet reiser ut til barnehager, SFO og skoler som av ulike grunner ikke kan komme til Klippfiskakademiet. I februar startet kokkene å reise rundt, og har siden det besøkt 76 barnehager, og til sammen 852 barn. Totalt skal Klippfiskakademiet innom 36 kommuner, og allerede nå har 20 av disse fått besøk av kokkene.

Her finner du den nye Ålesund-sida!

Fiskeriministeren falt for ideen

- Vi har lenge fulgt Klippfiskakademiet. Regjeringen har fokus på å utvikle sunnere og bedre kosthold og å omsette fisk i Norge. Da er det ungene man må ta tak i, og det må skapes interesse for fiskeprodukt. Og det må gjøres spennende og gøy. Det vet jeg at dere gjør, innledet Fremskrittspartiets parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik. Sammen med Helge Orten, stortingsrepresentant fra Høyre, møtte han tre representanter fra Klippfiksakademiet i kveld for å offisielt overrekke beskjeden om at de vil motta en betydelig sum i støtte.

- Fiskeriministeren falt for ideen deres. Og dere mottar 300.000 til å videreføre prosjektet om å videreutdanne barn og unge, sa politikerne som ønsket Klippfiskakademiet lykke til med prosjektet.

Avgjørende

- Dette betyr mye. Vi er avhengig av støtte. Å få støtte fra nærings- og fiskeridepartementet kan også være med å utløse store summer fra annet hold. Ikke minst er det en tillitserklæring, sier Scott-Dahl og legger til at det hele var en kjempeoverraskelse.

- Det gikk utrolig raskt å få svar. I tillegg er det utrolig positivt at Nesvik har forstått hele tanken bak. Man er nødt til å sikre gode matvaner i tidlig alder. Derfor vil vi hjelpe til med holdningene blant de unge som igjen kan bidra til økt fiskekonsum og rekruttering til yrker. Ikke minst bidrar maten vi spiser til identitet og tilhørighet, sier hun.

Også før jul fikk prosjektet pengestøtte. Da fra Gjensidigestiftelsen.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

Mette Marie Scott Dahl brenner virkelig for prosjektet «Fra fjord og jord – til bord» og kunne ikke annet enn å utbryte et stort «Yes» da hun fikk høre  tilskuddssummen.