Fortauet i Skarbøvikgata engasjerer folk, og i plan- og byggesaksutvalget la ikke Anne Kristin Bryne (Ap) skjul på hva hun mener om det som skjer.

– Det ferdes mye skoleungdom langs vegen, og jeg kan ikke forstå at det blir bedre trafikksikkerhet av at autovernet forsvinner.

Bryne mente også at tiltakene utenfor Annes gatekjøkken gjør det vanskelig for folk å parkere og dermed bruke de tjenestene som finnes i huset.

Trafikksikkerhet i Skarbøvikgata

Fortau og trafikksikkerhet i Skarbøvikgata kom opp i utvalget fordi både Brynes partifelle Sindre Nakken og Hans Kjetil Knutsen fra Ålesundlista hadde meldt saka inn under eventuelt.

Begge satte spørsmålstegn ved at autovernet blir erstattet med en støpt kant, men de var også kritiske til saksbehandlingen.

– Eieren av Skarbøvikgata 26 fikk melding om arbeidet en og en halv uke før det ble satt i gang, og det har ikke vært sendt ut nabovarsel. Gjelder ikke plan- og bygningsloven for Ålesund kommune, spurte Knutsen.

Kommunen må søke

Kommunalsjef Ronny Frekhaug kalte dette et retorisk spørsmål, og sa at naturligvis gjelder loven for kommunen som for innbyggerne.

– Men fordi arealet var regulert til trafikk, oppfattet ikke veg, anlegg og park dette som et søknadspliktig tiltak.

Nå viser det seg at det er en liten del av arealet som ikke er regulert til trafikkformål, og derfor skal vi nå søke på vanlig måte for akkurat dette området.

Arbeidet blir utsatt

Støpingen av glidekanten skulle egentlig starte sist onsdag, men blir nå utsatt til søknaden er behandlet. Videre sørover skal arbeidet fortsette som planlagt.

Leif Olav Brandt fra VAP, orienterte planutvalget om tiltakene i Skarbøvikgata. Han sa bl.a. at Statens vegvesen mange steder har gått vekk fra å bruke autovern til å styre folk over vegen.

– Det viser seg at folk ser seg bedre for hvis de krysser vegen utenfor gangfeltene, sa Brandt.

Venstres Steffen Falkevik mente at politikerne ikke burde legge seg opp i trafikkfaglige vurderinger.